Diensten - SB Vastgoed

Vastgoed diensten | SB Vastgoed

Woningscan voor energie besparen

De voordelen van energie besparen

Een woningscan voor energie besparen heeft veel voordelen. Door betere isolatie blijft de warmte beter in huis. Zo wordt uw woning comfortabeler. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Omdat u minder energie hoeft te verspillen aan het warm stoken van uw huis, worden er ook kosten bespaard.

Lees meer

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Het meerjarenonderhoudsplan is de absolute specialisatie van SB Vastgoed. Een grondige inspectie en conditiemeting van uw objecten vormt de basis van elk MJOP. Onze gecertificeerde medewerkers voeren de inspecties uit op basis van de NEN 2767 norm. Hierbij maken we zowel de bouwkundige als de installatietechnische staat zichtbaar.

Lees meer

Vastgoed onderhoud (RGO) procesbegeleiding

Bij vastgoed onderhoud wordt samenwerken met hoofdletters geschreven. Een resultaatgericht vastgoed onderhoudsplan of een prestatie-overeenkomst vormt de basis onder onze samenwerking. Vooraf weten wat we van elkaar mogen verwachten, afspraken duidelijk in een kader vastleggen, zonder de flexibiliteit uit het oog te verliezen.

Lees meer

Vastgoed management

Complete kennis en kunde op het gebied van vastgoed management. Technisch beheer van uw vastgoedobject of vastgoedportefeuille vergt een gedegen markt- en materiaalkennis. SB Vastgoed adviseert in het totale onderhouds- en beheertraject en voert desgewenst de directie over de uitvoering.

Lees meer

Vastgoedsturing

De samenhang tussen toekomstvisie, vastgoed strategie, beleid en uitvoering staat hierbij centraal. Vastgoedsturing begint bij het zoeken naar de samenhang tussen visie en uitvoering. Waarbij strategie en beleid de tussenliggende factoren zijn. Bij vastgoedsturing is een inzicht in die onderlinge samenhang altijd de start van een dynamisch traject.

Lees meer

Herbouwwaarde taxatie op laten stellen

SB Vastgoed heeft veel ervaring met het bepalen van herbouwwaarde taxaties. Veelgevraagd zijn taxaties van huizen, bedrijfsgebouwen, scholen, monumenten en zorginstellingen. Maar wat is de reden dat u een taxatierapport laat opstellen? Met een herbouwwaarde taxatie voorkomt u een te hoge verzekeringspremie of een onderverzekering bij schade. Ook de subsidie voor het onderhoud van monumentale panden hangt af van de herbouwwaarde taxatie.

Lees meer

Herbestemming - Onderzoek op maat

Historische gebouwen zijn een belangrijk onderdeel van de identiteit van een stad, dorp of wijk. Toch verliezen deze gebouwen vaak hun functie en dreigen te vervallen. Denk bijvoorbeeld aan een boerderij die door de jaren heen omringd is geraakt door gebouwen en nu wordt gebruikt als restaurant. Om verval tegen te gaan is herbestemming vaak een uitstekende oplossing.

Lees meer

Energielabel aanvragen

SB Vastgoed is volledig gecertificeerd voor het uitvoeren van keuringen met betrekking tot energielabels. Of het nu gaat om energielabels voor woningen of voor utiliteitsbouw (kantoren, winkels, bedrijfsgebouwen). SB Vastgoed helpt u hierbij als EPA adviseur.

Lees meer

Bouwtechnisch advies

Bespaar kosten en tijd en lever niet in op kwaliteit. SB Vastgoed is gespecialiseerd in bouwtechnisch advies en bouwtechnisch onderzoek. Wij onderzoeken de meest uiteenlopende klachten of gebreken op detailniveau. Bekend voorbeeld is het onderzoek naar aanleiding van problemen met vocht in een gebouw met appartementen.

Lees meer

Bouwkundige inspectie en inventarisatie

Inventarisatie en bouwkundige inspectie gebeurt met behulp van tekeningen en opnames ter plaatse, indien van toepassing met gebruik van elektronische afstandsmeters en volgens de NEN-2580. Ook kan een asbestinventarisatie worden uitgevoerd.

Lees meer

Vastgoed en Advies pakketten

Bent u bezig met de opnames van een MJOP? Maar bent u ook geïnteresseerd in de uitkomsten van een herbouwwaarde taxatie, energieprestatieadvies of advies op gebied van brandveiligheid? Mocht u geïnteresseerd zijn in meerdere diensten, dan zorgen wij voor een goed samengesteld vastgoed en advies pakket. Samen met u gaan wij in overleg wat voor u de meest interessante combinatie van diensten is.

Lees meer

Aankoopkeuringen

Het belang van aankoopkeuringen wordt wel eens onderschat. Aankoopkeuringen zijn van belang voor de bepaling van het huidige onderhoudsniveau én voor de inschatting van onderhoudskosten in de toekomst. Het aankoopkeuringsrapport dat door ons volgens alle normen wordt gemaakt, wordt veelal gebruikt bij de onderhandeling over de aankoop van de betreffende woning of bedrijfsruimte.

Lees meer

Contactgegevens

Postbus 172
5700 AD, Helmond

Steenovenweg 5
5708 HN Helmond

T. 0492 - 472 444
E. info@sbvastgoed.nl

Keurmerken

comognvdovrtfedec